Prins Storm I en Prinses Bibi I, het 21e prinsenpaar van de “Durchduujerkes” in Reijmerstok.
In een sprookjesachtig gemeenschapshuis “A gen Ing” werden Storm Vleugels en Bibi Hogenboom uitgeroepen tot het 21e Prinsenpaar van de Durchduujerkes.
Storm woont in de Reijmerstokkerdorpsstraat naast het voetbalveld en Bibi op de Prrovincialeweg schuin tegeneover Beer-Eathoes “A gen Ing”.
Voetballen bij BMR is de lust en leven van zowel Storm als Bibi. Daarnaast speelt Storm trompet bij de fanfare en zingt hij bij het kinderkoor.
Het nieuwe Prinsepaar gaat in de carnaval voorop met de nieuwe schlager “De Troöt” geschreven door Egid van Houthem. .
Zij worden ondersteund door Nar Martine en President Lars.

Dialectmis zaterdag 30 januari
Zaterdag 30 januari om 19.00 uur is de traditionele dialectmis in de parochiekerk van Reijmerstok en aansluitend gezellig samenzijn in Beer-Eathoes A gen Ing.

Receptie van het Prinsenpaar/ opening carnaval vrijdag 5 februari
De carnaval in Reijmerstok en Terlinden start traditioneel op de vrijdag voor carnaval met de receptie van het Prinsenpaar en aansluitend de opening van de carnaval in Reijmerstok.
Op 5 februari kunt u vanaf 19.33 uur in gemeenschaphuis “A gen Ing”, Reijmerstokkerdorpsstraat 177, Prins Storm I, Prinses Bibi I en Nar Martine van de Durchduurjerkes feliciteren.
Met het onthullen van de Durchduujer openen zij officieel de carnaval en als symbool voor de heerschappij in de dolle dagen ontvangen zij de sleutels van Reijmerstok en Terlinden. Aan het gevarieerde programma die avond werken mee:
• Limbo Express
• De Molliemeekersj
• Sjpringlaevend
• Dansgroep Starlights
• Dansgroep de Hèverinnekes Noorbeek
• ’t bestuur va de Durchduujerkes, met wer inge act
• Oze eige Rimmerstokse diskjockey Christian Heusschen

Wilt u zelf ook optreden, neem dan contact op met een van de bestuursleden.

Grote optocht zondag 7 februari
Op zondag 7 februari start om 13.11 uur de grote optocht. De optocht route is de Reijmerstokkerdorpsstraat vanaf de Jonkerbosweg tot aan de Provincialeweg. Bewoners en bezoekers worden dringend verzocht om geen auto’s langs de route te parkeren. De optocht wordt afgesloten op de parkeerplaats bij A gen Ing, waar vervolgens “springe” voor iedereen is (toegang via café) met te gekke carnavalsmuziek van DJ Christiaan.
Frieten en snacks zijn verkrijgbaar.
Aanmelden voor de optocht kan uitsluitend door personen van 18 jaar of ouder op vrijdagavond 13 februari tussen 20 en 21 uur in gemeenschapshuis A gen Ing.
Het aanmeldingsformulier is te downloaden op www.Durchduujerkes.nl. Als deelnemers jonger dan 18 jaar zijn, zijn hun ouders verantwoordelijk dat er geen alcohol gebruikt wordt voor, tijdens en na de optocht.
Kijk ook op www.nix18.nl.

Carnavalstreffen maandag 8 februari
Maandag 8 februari is vanaf 17.00 uur een gezellig carnavalstreffen in Beer-Eathoes “A gen Ing”.

Carnavalsdisco 9 februari
Dinsdag 17 februari start om 17.11 uur in gemeenschapshuis “A gen Ing”een gezellige carnavalsdisco.
Speciaal voor onze jongste carnavallisten zal Ron Steijns als entertainer met zijn act Tutontour garant voor een spetterende middag en avond. Bovendien is er een ballonnenwedstrijd. Rond 20.00 uur wordt de carnaval officieel afgesloten door het Prinsenpaar van de Durchduujerkes met het inpakken van de Durchduujer, maar afgelopen is het dan nog lang niet.

Hieringbiete 10 februari

Woensdag 18 februari na de avondmis van 19.00 uur het traditionele Hieringbiete in Beer-Eathoes A gen Ing.