Update januari 2020: onderstaande uitleg heeft betrekking op de website die dienst heeft gedaan tót seizoen 2020. Vanaf 2020 is er een nieuw ontwerp “live” gegaan waar verder geen uitleg over is.

Hier wordt het idee achter het ontwerp van de website (deels) uitgelegd.

Om te beginnen, even iets over de rood-geel-groene achtergrond. Deze hoeft op zich natuurlijk niet uitgelegd te worden, behalve dan dat de kleuren nu scherper zijn en dat er een schaduwrand bij is gekomen, om wat meer diepte in de layout te creëren. Dit geldt overigens ook voor de banner bovenaan.

Over de banner gesproken…. dit is het geanimeerde plaatje bovenaan het scherm. Hier is “even” op gepuzzeld.

Allereerst is de vaag gemaakte achtergrondfoto van de dorpskern zichtbaar, vast en zeker herkenbaar voor de inwoners van Reijmerstok, met de kerk aan de rechterzijde.

Deze is bewust vaag gemaakt, zodat de gekleurde animatie (de letters, het Durchduujerkes mannetje, de ballonen, etc.) er meer uitspringen.

Wat doet het grote Durchduujerke nu precies aan de linkerkant?

Deze duwt het plaatje van de dorpskern opzij, zichtbaar via het zogenaamde ezelsoor. Achter het plaatje (en ezelsoor) komen carnavalsballonnen vandaan. Het Durchduujerke wil hiermee zeggen: “Zo, even alles aan de kant, nu is het tijd voor carnaval!”.

De ballonnen die achter het dorpskernplaatje uitkomen staan verder nog symbool voor de carnavalsgeest die achter Reijmerstok schuilgaat. “En nu, bevrijdt door een Durchduujerke, mogen ze (we) los…. “

De grote letters “JCV DE DURCHDUUJERKES” zijn gemaakt in een meer speels en geschikter lettertype voor de site. Je ziet dat een klein Durchduujerke met de woordjes aan het spelen is, hij duwt ertegen, zodoende dat ze scheef staan.

De twee blauwe splash ballonnen die zogenaamd op de letters gegooid zijn, staan wederom voor speelsheid. Lekker kliederen, hoort ook bij kind zijn. Het is immers een JEUGDcarnavalsvereniging. Zie het maar alsof een paar ondeugende Durchduujerkes stiekem twee verfbommetjes gegooid hebben naar de belettering.

rob popart

Rob.