Gulpen-Wittem – Dit jaar wordt de Orde van de Kiebeukel toegekend aan de heer Guido Frijns van carnavalsvereniging de Durchduujerkes uit Reijmerstok. Sinds 1978 reikt de gemeente Gulpen-Wittem de Orde van de Kiebeukel uit aan personen die zich voor de plaatselijke carnaval verdienstelijk hebben gemaakt.

guidofrijnsordevandekiebeukelDe heer Guido Frijns is één van 6 oprichters van de Durchduujerkes in 1995 en vanaf toen onafgebroken bestuurslid. Al meer dan 20 jaar zet hij zich vol toewijding in voor de Durchduujerkes, ondanks het drukke werkritme waarmee hij te maken heeft als eigenaar van een agrarisch biologisch melkveebedrijf. Hij is altijd op een bepaalde manier betrokken bij de organisatie. Samen met zijn vrouw Resi, die zich inzet voor hun zorgboerderij, zorgt hij ervoor dat er op elk moment voldoende faciliteiten beschikbaar zijn voor de carnavalsvoorbereidingen van de Durchduujerkes.

De heer Frijns maakt zich daarnaast als fanfare lid al 15 jaar sterk voor het samenstellen van een Zaate Hermenie die de carnavalszitting in Reijmerstok muzikaal opgeluisterd. En samen met de heer Jos Hendriks, mede oprichter van de Durchduujerkes, zet hij zich tot op de dag van vandaag actief in voor de carnaval. Ze hebben de afspraak gemaakt zeker door te gaan tot het 2×11 jarig jubileum in 2017!

Gelet op de vele verdienste voor de carnaval in Reijmerstok en de Durchduujerkes in het bijzonder dragen de overige bestuursleden van de Durchduujerkes unaniem de heer Frijns voor.
De heer Guido Frijns ontvangt uit handen van burgemeester Van den Tillaar de Orde van de Kiebeukel.