…het 17e prinsenpaar van de “Durchduujerkes” in Reijmerstok.

Op zaterdag 21 januari werden Julian Stassen en Eline Hupperichs in een tot een reis in de tijd omgetoverd gemeenschapshuis “A gen Ing” uitgeroepen tot het zeventiende prinsenpaar van de “Durchduujerkes.

Samen met jeugdpresident Jun-Jun loodsten Amber Huijnen en Imke Lacroix het massaal opgekomen publiek door een kleurrijke en gevarieerde zitting. Na de een prachtige openingsdans van Lars Hupperichs, Fenna Engelen, Jens Wouters, Bo Hoogeboom, Anna Wouters, Rachelle Huijnen, Charity Peerboom en Naomi Peerboom betraden Prins Sen I en Prinses Emma I met hun gevolg het podium.

Vervolgens was het voor de achtste opeenvolgende keer de beurt aan de “Meisjes Prinsengarde” van de “Gaarekiekerkes” om de spits af te bijten, waarna de meisjes van de dansgroep Termaar een dansnummer op de muziek van Kesha en Lady Gaga vertolkten. In het vierde optreden “Tiedreis durch Rimmesjtók” lieten Jun-Jun Drijvers, Storm Vleugels, Rachelle en Vincent Hoogstraten, Twan Lemlijn, Kevin Ackermans, Inge Huijnen, Julian Stassen, Davey Fraats, Martine Pinckaers, Roel en Sen Abels, Romy Rutten en Paulina Frijns en Isa Ruijters in vijf korte sketches het leven in het verleden, heden en de toekomst in Reijmerstok zien.

Na het zingen van de jeugdraad 2011 van hun schlager “Kumt good” presenteerde de nieuwe jeugdraad de carnavalsschlager 2012 “Joa ut is carnaval”. De melodie en de tekst is van de Maurice Wouters en John Kluter en Ad Verbeek hebben de muziek en eindmix verzorgd. De jeugdraad heeft de schlager natuurlijk weer zelf ingezongen. Uiteraard werden Beer-Eathoes A gen Ing, Scharrelkippenfarm Vrij en Blij, Rabobank Centraal Zuid Limburg, InfraLigne Fit- en Gezondheidscentrum Margraten en Heer, Leussink – Hendriks notarissen Heerlen, Medireva medische hulpmiddelen, Camping Osebos Gulpen, Bleijlevens Motoren & Techniek Margraten en Praktijk voor Psychosociale Therapie Reijmerstok, evenals de vele andere sponsors, bedankt voor hun bijdrage.

Bert Braken werd voor zijn vele verdiensten voor de Durchduujerkes gehuldigd als lid van verdienste 2012. Bert is een stille werker die zich elk jaar spontaan aanbiedt om bij de optocht en bar werkzaamheden behulpzaam te zijn.

Vervolgens hield professor Savallas (Chris Wouters) een schitterende buut, waarin hij probeerde zijn tijdmachine te verkomen. In zijn reis door jaren, ondersteund met leuke filmopnamen, veranderde van alles in Reijmerstok, behalve de gebroeders Jaminon. een voordracht over zijn onderzoek naar diegene die in Reijmerstok het verschil maken. Aansluitend was het vijfde en laatste optreden van de groep Hi-Five met een geheel zelf bedacht en uitgewerkt dansje. Fenna Engelen, Rachelle Hoogstraten, Eline Hupperichs, Jun-Jun Drijvers en Romy Rutten gaan er namelijk vanuit dat de prinses 2012 uit hun midden komt. Maar daarover later meer.

Daarna lieten de “Bliz Kids van “de Gaarekiekerkes” een schitterende gardedans zien. Ook de jongens van Termaar lieten met een nummer van Kiss zien dat zij hun mannetje staan. Romy Rutten, Jun-Jun Drijvers, Rachelle Hoogstraten, en Davey Fraats lieten in de sketch “snelkassa” zien wat er allemaal gebeurd als je aan de kassa een lastige caissière tegenkomt. Daarna was het de beurt aan dansmarietje Jana van “de Gaarekiekers”. Eline Hupperichs, Julie Brouwers, Guus Slangen, Robin Ackermans en Matthijs Heusschen waren de smaakmakers in een medly van Reijmerstokse nummer 1 hits van de afgelopen 50 jaar. Waarna Paulina Frijns, Inge Huijnen en Romy Rutten in hun act letterlijk het podium schoonveegden.

Vervolgens werden Marcella Ubaghs, Savannah Wijsen, Ramona Schins, Danya Roijen, Sally Didden, Linda Andriën, Sanne Gijsens, Astrid Gijsens, Esther Gijsens
Elke Speck, Leile Drijvers, Nancy Wouters, Estie Roijen, Maurice Wouters, Devin Wouters, Rob Gijsens, Robin Kroonen, Joris Drijvers, Sven Sluijsmans, Mathijs Gerrekens en Eric Lemlijn bedankt voor het begeleiden van de groepen, het decor, filmmateriaal en muziek.

Helaas was daarna het moment aangebroken voor Prins Sen en Prinses Emma I om, na een geweldig jaar, afscheid te nemen. Dit deden zij niet voordat zij een ieder en in het bijzonder hun ouders bedankt hadden. Nadat een heuse Tijdmachine op het podium was geplaatst voerden Daniel Pinckers, Zoe Hupperichs, Marcia Frijns en Daphne Hutschemakers een indrukwekkende prinsennummer uit en hielpen Amber en Imke bij het aftellen dat met trommelslagen van drummer Jan Huijnen begeleidt werd. Na eerst de verkeerde personen sprongen vervolgens sprongen Prins Julian I en Prinses Eline I als het zeventiende prinsenpaar van de “Durchduujerkes” uit de Tijdmachine.

Prins Julian is de zoon van Anja en Ron Stassen en woont in de Haagstraat. Voetballen is zijn grootste hobby en hij is lid van BMR. Prinses Eline is het oudste dochter van Carol en Ruud Hupperichs en woont in De Reijmer. Eline is keepster in het C team van HV ADIO en gaat al mee in de optocht vanaf dat zij baby was.

Vervolgens werden Gemeenteprins Mark III van de Gaarekiekere uit Gulpen met gevolg, de hoogheden van de Kling Ulle, Prins Rudy II van jeugd Waggelere uit ’s Gravenvoeren, Prins Stan van Sjravelerre uit Mheer, Prins Glen I van de Boemelere uit Banholt met gevolg en de vaste gasten, de Gaarekiekerkes uit Gulpen, met Prins Niek welkom geheten op het podium. Zij spraken lovende worden uit over de geweldige zitting en de vele optredens van de eigen Reijmerstokse jeugd. Daarna werd nog vele uurtjes “gespronge” op gezellige carnavalsmuziek, die tijdens de zitting in handen was van de Sjpaskapel o.l.v. Wiel Kleijnen.

De receptie van het Prinsenpaar) is op vrijdag 17 februari om 19.33 uur wederom in gemeenschapshuis “A gen Ing” met aansluitend de opening van de carnaval met o.a. De Geraniejums, Dans- en Showgroep Starlights, The SexyBoys, De Maria’s, Remmerstokse Schlagers, ’t bestuur va de Durchduujerkes, en veel. anderen. De entree is ook nog gratis, dus deze avond mag u niet missen.