Het 16e prinsenpaar van de “Durchduujerkes” in Reijmerstok.

Prins Sen I en Prinses Emma I

Prins Sen I en Prinses Emma I

Op zaterdag 15 januari werden Sen Abels en Emma Wouters in een tot New York omgetoverd gemeenschapshuis “A gen Ing” uitgeroepen tot het zestiende prinsenpaar van de “Durchduujerkes.

Samen met jeugdpresident Guus Slangen loodste Bert Wouters het massaal opgekomen publiek door een kleurrijke en gevarieerde zitting.

Na de een prachtige openingsdans  van Julie Brouwers, Bibi en Bo Hogenboom,  Rachelle Hoogstraten, Zoë Hupperichs, Inge Huynen en Romy Rutten betraden Prins Bart I en Prinses Nicole I met hun gevolg het podium en werd de nieuwe Hofnar Audrey van de Durchduujerkes aan het publiek voorgesteld. Audrey Wouters zal dit seizoen die rol bij de Durchduujerkes vervullen.

Vervolgens was het voor de zevende opeenvolgende keer de beurt aan de “Butterfly’s” van de “Gaarekiekerkes” om de spits af te bijten. In het tweede optreden “’t biste idee va Rimmersjok” vertolkten Roel Abels, Robin Ackermans, Daphne Hutschemakers, Kim Lemlijn, Daniël Pickaers, Viony Rutten, Chris en Jens Wouters de dorpsfiguren, Roy Moonen, José en Jacques Huls, Frank Vleugels, en Hub Gerrekens. Daarna was het de beurt aan dansmarietje Bregje Roijen van de “Rieste”, gevolgd door dansmarietje Lisanne de Bie van “de Gaarekiekers”.

Martine Pinckaers en Storm Vleugels waren de smaakmakers in een medly, waarin ook Sen Abels, Davey Fraats, Emmy Pinckaers, Guus Slangen, Bart Speck en Emma Wouters swingend over het podium gingen. Daarna lieten de “Bliz Kids van “de Gaarekiekerkes” een schitterende gardedans zien.      

[joetjoep-post]eyhG2OduR9g[/joetjoep-post]

Na het zingen van de jeugdraad 2010 van hun schlager “Gek op Carnaval” presenteerde de nieuwe jeugdraad de carnavalsschlager 2011 “Kumt good”. Deze geheel eigen schlager is weer geschreven door Eric Lemlijn en wederom gesponsord door Grondverzetbedrijf Jos Habets. Uiteraard… werden ook Scharrelkippenfarm Vrij en Blij, Rabobank Centraal Zuid Limburg, InfraLigne Fit- en Gezondheidscentrum Margraten en Heer, Beer Eathoes A gen Ing, van de Weijer – Leussink – Hendriks notarissen Heerlen, evenals de vele andere sponsors, bedankt voor hun bijdrage.

Eric Lemlijn werd voor zijn vele verdiensten voor de Durchduujerkes gehuldigd als lid van verdienst 2011.

De Funky Teens van “de Gaarekiekerkes” verasten vervolgens het publiek met hun showdans, waarna Fenna Engelen, Rachelle Hoogstraten, Eline Hupperichs, Jun-Jun Drijvers en Romy Rutten als “Hi Five” voor het vijfde opeenvolgende jaar met een zelf ingestudeerd nummer de hele zaal in beweging brachten.

Tom, Kevin Ackermans, Vincent Hoogstraten, Karin Huijnen, Audrey Wouters, Yanick Engelen en Twan Lemlijn lieten in het stuk Benidorm Bastards zien dat Reijmerstok veel jeugdig toneel talent heeft.

Nadat dansmarietje Lisanne Gustings van “de Gaarekiekerkes” een schitternde dans had laten zien werden Nancy, Danya, Nadine, Leile, Elke, Sanne, Sally, Michelle, Astrid, Esther, Stefanie, Estie, Yvette, Ghislaine, Imke, Amber

Maurice, Joris en Dominic bedankt voor de begeleiding van de groepen en het schitterende decor.

Helaas was daarna het moment aangebroken voor Prins Bart en Prinses Nicole I om, na een geweldig jaar, afscheid te nemen. Dit deden zij niet voordat zij een ieder en in het bijzonder hun ouders bedankt hadden. Vervolgens was het de beurt aan de meiden en jongens dansgroep uit Termaar en dansmarietje Ivy Soons uit Mechelen om te laten zien dat er ook buiten het dorp groepen graag op de geweldige zitting Reijmerstok willen optreden.

Nadat de bestuursleden een Big Mac op het podium hadden geplaatst voerden Eline Hupperichs, Lars Hupperichs, Fenna Engelen, Jun-Jun Drijvers, Rachelle Huijnen, Robin Hutschemakers, Julie Brouwers, Inge Huijnen en Bo Hogenboom een indrukwekkende prinsendans uit en helpen Bert bij het aftellen dat met trommelslagen van drummer Egid begeleidt werd. Vervolgens sprongen Prins Sen en Prinses Emma als het zestiende prinsenpaar van de “Durchduujerkes” uit de Big Mac.

Prins Sen is de oudste zoon van Judith en Hans Abels. Hij woont op Terlinden, Een bijzonder prinselijk buurtschap, want het wordt nu de 6e keer dat de Jonkheid van Terlinden een huis mag versieren voor een  prins of prinses. Sen zijn hobby’ is voetballen bij BMR. Hij is graag buiten en helpt vaak de buurman op diens boerderij.

Prinses Emma is het oudste kind van Ingrid en Maurice Wouters en woont in de Reijmerstokkerdorpstraat. Emma speelt bij HV ADIO en zingt erg graag. Dat laatste heeft zij van haar vader geërfd. Emma’s zangtalent is te horen op de schlager 2011 “Kumpt good”.

Vervolgens werden Gemeenteprins Willem van de Breuzeleire uit Mechelen met gevolg, de hoogheden van de Waggelere uit ’s Gravenvoeren, Prinses Ellen van de Osskes uit Eys met gevolg, het prinsenpaar van de jeugd Ülle uitt Partij met gevolg en de vaste gasten, de Gaarekiekerkes uit Gulpen, met Prins Niek welkom geheten op het podium. Zij spraken lovende worden uit over de geweldige zitting en de vele optredens van de eigen Reijmerstokse jeugd. Daarna werd nog vele uurtjes “gespronge” op gezellige carnavalsmuziek, die tijdens de zitting in handen was van de Sjpaskapel o.l.v. Wiel Kleijnen.

De receptie van het Prinsenpaar en jubilaris Maurice Wouters (1×11) is op vrijdag 4 maart 2011 om 19.33 uur wederom in gemeenschapshuis “A gen Ing” met als speciale gasten de Promi Bröör.